Spoedgevallen en pijnklachten

 

Wat is een spoedgeval?
Onhoudbare acute kiespijn, een uitgeslagen of afgebroken tand of kies door een ongeval en een nabloeding na tandheelkundige behandeling zijn voorbeelden van spoedgevallen. Het gaat bij spoedgevallen dus om klachten waarvan de behandeling redelijkerwijs niet tot de volgende dag of tot na het weekend kan worden uitgesteld. Een uitgevallen vulling is bijvoorbeeld geen spoedgeval.

Wat kunt u doen bij een spoedgeval?
Als zich tijdens de openingstijden van de praktijk een spoedgeval voordoet, kan veelal dezelfde dag tijd vrijgemaakt worden om u te helpen. Wij raden u dan wel aan zo vroeg mogelijk contact met ons op te nemen.

Voor spoedhulp buiten de openingstijden van de praktijk zijn afspraken gemaakt, in de vorm van waarneming door collega tandartsen in Nijmegen. ‘s Avonds en in het weekend hoort u via ons antwoord apparaat het nummer van de waarnemer. Ook kunt u kijken op de website van de Nijmeegse Vereniging Tandartsen welke tandarts er dienst heeft.

Wat neemt u mee naar de spoedgevallendienst?
Als u voor een spoedgeval door een dienstdoende tandarts wordt geholpen, dient u zich te legitimeren en de verzekeringsgegevens te kunnen overleggen.Behandelingen van spoedgevallen en acute pijnklachten bij onze praktijk en bij waarnemers dienen altijd à contant te worden afgerekend. U krijgt uiteraard een nota mee, die u vervolgens bij uw zorgverzekeraar kunt indienen.