fbpx

Veel gestelde vragen

 

V: Hoe verloopt een eerste consult?

A: Na het invoeren en controleren van uw gegevens door onze receptioniste, wordt door de tandarts een medische vragenlijst afgenomen. Daarna bekijken we uw tandheelkundige historie, klachten en wensen.Ook worden röntgenfoto´s van uw tanden en kiezen gemaakt, zodat een volledig beeld van uw gebitssituatie ontstaat.

Bij uitgebreide behandelplannen of cosmetische behandelingen worden er digitale mondfoto´s genomen, waardoor de gebitssituatie en het behandelplan eenvoudiger met u besproken kan worden. De tandarts geeft een advies, afgestemd op uw situatie. Het behandelplan kan dan stapsgewijs uitgevoerd gaan worden, waarbij u aangeeft in wat voor termijn dit wenselijk is.

Het eerste consult duurt, afhankelijk van de situatie, ongeveer een half uur.

V: Worden behandelingen vergoed door de verzekering?

A: De meeste behandelingen worden vergoed uit de aanvullende tandartsen verzekering. Echter dit verschilt per verzekeringsmaatschappij en per pakket. Bij onduidelijkheden kunt u het beste uw polis meenemen. Enkele behandelingen worden volledig uit het basispakket vergoed. Ook de behandelingen uitgevoerd bij kinderen tot 18 jaar, worden volledig vergoed uit het basispakket.

V: Op wat voor termijn kan ik terecht voor een eerste consult?

A: Meestal is er binnen twee weken wel een plekje in de agenda voor een eerste consult. Wilt u snel een afspraak, geef dat dan duidelijk aan. Ook voor uitgebreide behandelingen houden we tijd vrij zodat behandelingen op korte termijn mogelijk zijn.

V: Kan ik ook zelf een afspraak bij de mondhygiëniste maken?

A: Ja, natuurlijk. Een goede mondhygiëne is van groot belang om uw gebit uw hele leven te behouden. U kunt zelf bellen voor een afspraak bij de mondhygiëniste. Eventueel in combinatie met een controle afspraak bij de tandarts, zodat u hiervoor niet speciaal een tweede keer terug hoeft te komen.

We raden u aan minimaal eens per 6 maanden een bezoek aan de mondhygiëniste te brengen. Zelfs voor uw eerste intake bij de tandarts kunt u naar de mondhygiëniste gaan, dan kunnen we direct starten met een mooi schoon en fris gebit.