fbpx

Restauratieve tandheelkunde

Tandweefsel kan verloren gaan door verschillende processen. Naast cariës (gaatje) is slijtage van de tanden een veel voorkomende oorzaak. Bij restauratieve behandelingen wordt gestreefd naar een volledig functieherstel door het vervangen van verloren gegaan tandweefsel. Hierbij worden kleine gaatjes en inefficiënte vullingen gerepareerd met composiet (wit vulmateriaal). Voor herstel van grote defecten en vullingen kunnen er kronen, inlays en bruggen worden gemaakt.

Angstbehandelingen

Angst wordt vooral veroorzaakt door negatieve ervaringen, het gevoel van onmacht en te weinig communicatie.Wij begrijpen dat een tandartsbezoek voor weinigen een prettige ervaring zal zijn. Wij zullen u daarom zoveel mogelijk van te voren vertellen wat wij gaan doen en proberen u zoveel mogelijk gerust te stellen.Mochten bepaalde ingrepen te gevoelig zijn, dan kunnen we u plaatselijk verdoven.

Mondhygiëne en poetsinstructie

Alles valt of staat bij een goede mondhygiëne. Bij een matig tot slechte mondhygiëne raakt het tandvlees ontstoken. In een aantal gevallen zal dit proces zich voort zetten richting het kaakbot welke de wortels van de tanden en kiezen omvat. Het bot zal door het lichaam worden afgebroken, waardoor de tanden en kiezen los komen te staan. Deze ontsteking is vaak chronisch van aard en woekert onopgemerkt voort.

Een slechte mondhygiëne zal ook de levensduur van vullingen, facings en kronen sterk negatief beïnvloeden. Het is daarom van groot belang de mondhygiëne op peil te krijgen en te houden. Na het reinigen van het gebit zullen we u zo nodig een poetsinstructie geven. Hierin zullen poetstechnieken en het gebruik van tandenstokers en tanddraad (flos) worden besproken. Zijn de problemen erg groot dan kunt u terecht bij onze mondhygiënist.

Cosmetische en esthetische tandheelkunde

Tegenwoordig is het steeds belangrijker dat tanden en kiezen niet alleen op een duurzame en voorspelbare manier gerestaureerd worden, maar er ook esthetisch fraai uitzien. Dankzij moderne technieken, zoals met behulp van volledig keramische restauraties, is er erg veel mogelijk op dit gebied en kunnen uw tanden schitteren! Wanneer er tanden of kiezen ontbreken, bieden implantaten prachtige mogelijkheden om deze te vervangen. De huidige technieken zijn erg eenvoudig en a-traumatisch.

Persoonlijke aandacht, een eerlijk verhaal over de kosten en extra tijd om uw restauraties tot in het kleinste detail aan de rest van uw tanden aan te passen voordat deze geplaatst worden en een ontspannen sfeer zijn enkele punten die hoog in ons vaandel staan. De situatie in uw gebit is bepalend wat betreft de mogelijkheden deze behandelingen uit te voeren. Vandaar dat een intake gesprek waarin een individueel behandelplan wordt gemaakt een eerste stap op weg naar een mooi en gezond gebit is.